Galambos Fecó bűvésziskolája:

fogadjunk1 Fogadjunk!

Tegyél egy pénzérmét az asztalra, készíts rá három egymásra tett dobókockából egy tornyot és mondd el a nézőknek, mi a feladat. Ki kell venni a pénzt a kockák alól anélkül, hogy a kockákhoz nyúlnának, vagy a torony ledőlne. Nyugodtan fogadhattok akár a kockák alá helyezett pénzben is, mert a nézőknek aligha fog sikerülni a dolog.fogadjunk2

Megoldás: vegyetek elő a zsebetekből egy másik pénzérmét is, melyet letesztek az asztalra, kb. 5-10 centiméterre a kockatoronytól. A kockák alatt lévő érmét megcélozva pöcköljétek meg és az érme kilövi a másikat anélkül, hogy a torony ledőlne. Ajánlatos a fogadás előtt egy-kétszer gyakorolni!

 

Kártyareptetés a kalapba

Helyezettek a padlóra egy kalapot, majd adjatok a társatok kezébe három bármilyen kártyalapot. A Feladat az, hogy ezeket a lapokat kb. 120 centiméter magasságból ejtse bele a kalapba! Legnagyobb meglepetésre egyetlen kártyalapot sem fog tudni beledobni. A legtöbben ugyanis a lapokat függõlegesen, vagyis az élével akarják majd beleejteni, holott a lapjával kell azokat elengedni. Próbáljátok ki és meglátjátok, remek szórakozást tudtok nyújtani vele társaitoknak.

 kartyareptetes

 

masni1 masni2

Az eltüntetett masni

A fenti kötéltrükk több profi bűvész műsorában is szerepel. Mindenképpen egy zsinórral a kezetekben, a szöveget olvasva és a rajzot figyelve kezdjétek el gyakorolni.

Tegyétek a zsinórt a felétek néző bal tenyeretekbe. A hátul lelógó szárat tekerjétek egyszer alulról előre át, és fogjátok meg a középső- és mutatóujjatokkal. Az ábrán látható külső csavar alatt nyúljatok át a jobb kéz középső és mutatóujjával, fogjátok meg a belső lelógó szárat és a két ujjatokat erősen szorítva húzzátok szét a két kezeteket.
Ekkor egy masnit kaptok.

Ezután a jobbról jövő szárat a bal hurkon, a balról jövő szárat a jobb hurkon felülről húzzátok át. Ha ezután a zsinór szárait kétfelé széthúzzátok, a zsinór közepéről eltűnik a masni.

masni3
masni4

 

Varázscsomó a zsinóron

A bűvész megmutat egy kb. 1 méter hosszú zsinórt, vagy vékony kötelet, amelynek a közepére van fűzve egy kb. 5 centiméteres cső. A nézővel megfogatja a zsinór két végét és azt mondja: “anélkül, hogy elengedné a zsineget, egy csomót fogok kötni a kötélre.” Ezután letakarja a csövet egy zsebkendővel és amikor leveszi a zsebkendőt, a zsinór rá van csomózva!

Magyarázat: mielőtt a mutatványt elkezdenéd, köss egy laza csomót a zsinórra és e fölé húzzad a csövet, melyet úgy fogj a bemutatásnál, hogy a csõ takarja a csomót. Bár a néző fogja a zsinór két végét, neked a zsebkendő leple alatt csak fel kell lazítani a csomót és a csövet beletolni a megkötött csomóba! 

varazszsinor1 varazszsinor2  varazszsinor3

 

Misztikus csészemutatvány
csesze1 csesze2

Készítsetek elő az asztalra egy-egy 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 és 200 Ft-os érmét. Ha nincs ennyi pénz nálatok, megteszi 8 különböző színű, vagy feliratú zseton is.
Kérjétek meg az egyik nézőt, hogy amíg ti kimentek a szobából, vegyen el egy érmét, takarja le a csészével és a többi pénzt tegye zsebre. Mikor visszajöttök a szobába, kérjétek a közönség többi tagját, hogy koncentráljon a csésze alatt lévő pénzre, majd ennek hatására megmondjátok, hogy az 1 Ft-os van alatta!

A magyarázat: ebben a trükkben egy segítő is közreműködik. Az ábra pontosan mutatja, hogyan kell a segítőnek a csészét rátenni a választott pénzre. Így aztán amikor visszajöttök a szobába, már rögtön tudjátok a csésze fülének állásából, hogy milyen pénz van alatta.